Over ons

Wij zijn Kristien Oldengarm en Jelte van der Kooi.

Jarenlang hebben we in het basisonderwijs gewerkt; als leerkracht en schoolleider. Jelte is ook IB-er geweest.

Nu zijn we samen ZieZ. De naam staat voor wat we doen: ‘See us’ en ‘Zie ‘es’. We richten ons op observatie. Observatie van jezelf en de ander én de verwondering over wat er te ontdekken valt wanneer je met aandacht kijkt.

Met behulp van PCM maken we inzichtelijk hoe we verschillen van elkaar in taal en motivatie. PCM is jouw krachtige gereedschap om dagelijks het verschil te maken. Het model laat je niet alleen zien waar wij van elkaar verschillen, het biedt ook de tools met succesvol contact te maken met de ander.

In alles wat we doen is Process Communication Model® het instrument dat we inzetten.

Het is onze missie het onderwijsklimaat zo te versterken dat elke leerling wordt bereikt. We komen graag op scholen voor trainingen. Door inzicht in jezelf en de ander (bijvoorbeeld de leerling) te krijgen lukt het jou nog beter elke leerling te bereiken.

Onze missie zetten we kracht bij door materialen te maken die uitnodigen om elke dag het verschil te maken. InZicht is daar een voorbeeld van. En ook in onze trainingen zul je zien dat we steeds op een unieke manier uitnodigen bestaande kennis te koppelen aan nieuwe stof.

We zijn nieuwsgierig naar jouw motivatie en ervaringen.

Het is onze wens dat iedereen die betrokken is bij onderwijs (leerlingen, leerkrachten, schoolleiders, ouders, bestuurders) zichzelf ziet en zich gezien weet. Dat iedereen vanuit eigenheid zijn bijdrage levert aan zijn/haar omgeving.

We doen dit werk niet alleen. We werken samen met een kleine groep trainers die dezelfde motivatie en waarden heeft.

We verzorgen trainingen bij jou op school én op onze eigen prettige locatie.