Terug Interessant! Ik wil meer weten

Teamtraining inZicht – de ander

Verdiep jouw observatievaardigheden en veranker PCM in jouw school. In de verdieping staat jouw relatie tot de ander (leerling, collega, ouder) centraal.
Samen werken we aan onderwijs dat zo sterk is dat elke leerling wordt bereikt.
Je volgt training en werkt met inZicht materiaal. Binnen jouw school zijn collega’s die de van inZicht ambassadeurs vervullen. Zij volgen extra training, houden het model leven binnen school.

inZicht

In dit meerjarig programma verzorgen we twee dagdelen training per schooljaar.
In de trainingen komen verdiepende PCM onderwerpen aan de orde. We verbinden concepten aan elkaar gebruik makend van het materiaal inZicht.
Centraal staan jouw observatievermogen en de taal om woorden te geven aan wat je ziet.
Binnen jullie team werk je aan een gezamenlijke taal die verschillen tussen leerlingen en binnen jullie team op een waarderende manier benaderd en nieuwsgierigheid voedt.
inZicht biedt handvatten jouw onderwijs op maat te maken voor elke leerling.
inZicht nodigt je uit jouw batterij steeds opgeladen te houden.

inZicht ambassadeurs

Binnen scholen die met inZicht werken zijn ambassadeurs de gangmakers van het proces en vraagbaken voor het team. Zij volgen trainingen bij ons samen met ambassadeurs van andere scholen. Samen werken we aan verdieping van de kennis van PCM, delen we ervaringen en leren we van elkaar.
Taken van de ambassadeur: 
Zorgen dat PCM op de agenda blijft; de PCM-ambassadeur gaat naar netwerkbijeenkomsten/ terugkomdagen met andere ambassadeurs, waar onder leiding van een PCM-trainer de kennis wordt opgefrist. De ambassadeur bezoekt drie keer per jaar een PCM-bijeenkomst voor ambassadeurs. 
De ambassadeur is de coördinator voor het werken met in Zicht op school.

Zie eens: aan de slag met leerlingen in de bovenbouw

Vergroot jouw impact door te werken met Zie eens, onze methode sociaal emotionele vaardigheden in de bovenbouw.
Dit materiaal is een optie in het trainingsprogramma en een waardevolle aanvulling in de borging van PCM binnen jullie team.

Materialen

Nieuwsgierig geworden?

Naam(Vereist)